headershadow

Latest Blogposts

Bij ons onder de boom…

Vandaag was ik op pad met drie ervaringscoaches van Doen en laten brengt je thuis. Zij gaven een gratis advies aan het Leger des Heils. Een van de teamleden, allemaal ambulante begeleiders, had dit gewonnen met de opening van De Stadsbrug in september. We werden hartelijk ontvangen. Het werd een geanimeerd gesprek en uiteraard vroegen de ambulante begeleiders om tips. En die kregen ze, natuurlijk. Ik geef er drie weg bij wijze van kerstcadeau:

  • kom als hulpverlener je afspraken na. Als je belooft te bellen en het komt even niet uit, laat het dan niet zitten maar bel kort en leg het uit en maak een nieuwe afspraak;
  • werk geen lijstjes af met je cliënt, dat hebben zij direct door!
  • denk mee en niet voor…..

Er waren nog veel meer tips die de ervaringscoaches weggaven. Ze zijn verzameld en binnenkort verschijnen deze op de website van Doen en laten.

Tijdens dit gesprek besefte ik zelf iets groots. Het is de week van het jaar waarin je terugkijkt. Mooie tips, ja zeker, die gaven de ervaringscoaches. Maar hebben wij als De Participatieformule dit jaar niet iets veel mooiers mogen ontvangen? Ligt er voor ons niet iets heel bijzonders onder de boom?

Met mijn collega’s hebben wij het cadeau gekregen om met de groep mensen van Doen en laten brengt je thuis te mogen bouwen. Bouwen aan een nieuwe werkwijze, bouwen aan een instrument wat de kanteling van het beleid in Utrecht uitdraagt. Dus tips, nee, ik vertel liever wat ik onder mijn kerstboom vind en deel onze participatiegeheimen…

  • dat de ideeën van ervaringscoaches zo gemakkelijk te vertalen zijn naar dienstverlening
  • dat ervaringscoaches creatief en zelfredzaam zijn tot en met
  • dat sommige cliënten meestermanagers zijn: zij organiseren hun hele huishouden en hoeven zelf niets te doen

en ik ben weer bevestigd in dat:

  • iedere mens perspectief en ontwikkelmogelijkheden heeft
  • het de toon is die de muziek maakt
  • vragen de beste manier is om tot antwoorden te komen!

Vaak ben ik geraakt door wat ik mee heb mogen maken, soms ontroerd, bovenal ben ik trots. Met het team wat er nu staat gaan wij als De Participatieformule graag 2013 in. Omdat we overtuigd zijn dat wat Doen en laten biedt, werkt!

Als je terugkijkt op het afgelopen jaar, naar de zaken die je op participatiegebied hebt bereikt, wat ligt er dan bij jou onder de kerstboom? Vertel het ons!

1 reactie op “Bij ons onder de boom…


Comment author said

Door Ad van Emmerik op 20 december 2012 om 08:58

ik wist nutuurlijk allang dat wij goede mensen hebben.

Hun geheim? ik denk dat ik het weet:onze coaches zijn kantel experts!

 

Plaats een reactie


*