headershadow

Latest Blogposts

Een pitch over participatie…

Participatie in de samenleving door Stichting GidsBen jij een voorstander van een uit je hoofd geleerde pitch?  Ben jij een voorstander van in de ‘elevator pitchen’? Nee, ik in ieder geval niet, maar waarom dan niet? En waarom dan toch de titel pitchen over participatie? Ik geloof dat het maken een pitch waardevol is, omdat jij op een andere manier nadenkt over jouw organisatie.

‘Wie heb jij afgelopen half jaar ontmoet waarvan jij nog weet wat hij of zij voor een werk doet’. Afgelopen week stelde Mieke en ik deze vraag aan de medewerkers van GIDS. Zij vertelden een aantal bijzondere verhalen, zoals een carrièreswitch op je 60ste of 29ste, een inspirerende dame met duidelijke visie en bijzondere ontmoetingen werden verteld.

Wat is de overeenkomst tussen persoonlijke verhalen en een goede pitch? Voor mij is een pitch een korte kennismaking met iemand die vertelt over zijn of haar werk.  Maar wanneer onthoud jij het werk van de persoon waarmee jij kennismaakt? Of wanneer onthoud jij dit verhaal niet? Ik in ieder geval niet als ik iemand binnen 20 seconden zijn kennismakingspraatje afdraait, mij een visitekaartje onder mijn neus drukt en vervolgens zegt dat ik echt moet bellen. Een aantal ingrediënten om te zorgen dat tijdens een korte kennismaking de ander jouw verhaal onthoudt!

P = plezier hebben
I = inspiratie tonen
T = trots zijn
C = consequent blijven
H = hulp bieden

Dit zijn voor mij belangrijke ingrediënten voor een korte kennismaking, waarbij ik zeker weet dat ik de ander onthoudt. Met de medewerkers van GIDS zijn we bezig geweest om een pitch (in hun geval ook over participatie) te maken die aan deze voorwaarden voldoet. De pitch van GIDS ziet er als volgt uit:

‘ Gids is een persoonlijke organisatie met betrokken en gedreven medewerkers. Gids staat dichtbij de klant. Wij ondersteunen mensen om weer mee te doen in de samenleving. Dit doen wij door onze specifieke aanpak. Men vindt ons: betrouwbaar, enthousiast en realistisch. Het aanbod van Gids bestaat uit individuele begeleiding naar dagbesteding of werk, leer-werk trajecten en advies aan klanten en opdrachtgevers. Wat kan ik voor jou doen?’

Wat vind jij van deze pitch? En herken jij GIDS in dit verhaal?

1 reactie op “Een pitch over participatie…


Comment author said

Door Sandra Hartog op 9 juli 2012 om 11:54

Lizet,

De laatste regel klopt niet. Zie hieronder de wij vorm.

Gids is een persoonlijke organisatie met betrokken en gedreven medewerkers. Gids staat dichtbij de klant. Wij ondersteunen mensen om weer mee te doen in de samenleving. Dit doen wij door onze specifieke aanpak. Men vindt ons: betrouwbaar, enthousiast en realistisch. Het aanbod van Gids bestaat uit individuele begeleiding naar dagbesteding of werk, leer-werk trajecten en advies aan klanten en opdrachtgevers. Wat kunnen wij voor jou doen?’

Groet,

Sandra Hartog

 

Plaats een reactie


*