headershadow

Latest Blogposts

Eigen kracht

Deze week was zwaar voor mij, of liever gezegd ik was uit mijn eigen kracht geschoten! Gaat het slecht met het project Doen en Laten? Nee natuurlijk niet! Ik had gewoon last van een enorme verkoudheid, een ontwricht schouderblad en misschien wel een beginnende nekhernia.

Hoe ik weer ben teruggeschoten in mijn eigen kracht? Kijk toen het project startte, was iedereen het eens dat ik een computer nodig had, als de vraag goed was opgehaald was iedereen er achter gekomen dat ik een mac airbook mens was.

Ik moet het nu doen met een zwaar overpowerde laptop van Acer waar je zelfs huizen meekunt ontwerpen?? Ben ik architect?

De social return on investment (sroi) van deze actie is dus zwaar negatief, maar waarom? Het heeft geen zin om met een zwaar  overpowerde computer te werken als de gemeenschap straks het geld met bakken de deur ziet uitgaan in de vorm van operatiekosten voor nekhernia’s en kosten van fysiotherapie voor ontwrichtte schouderbladen.

Ik heb uiteindelijk mijn kracht teruggekregen door onze ervaringscoaches, want die zeggen gewoon: Niet Trutten! Hiervan gaat een enorme kracht uit! Uiteindelijk heb ik die kracht vastgehouden door het volgende, laat het  plaatje voor zich spreken.

We zijn bijna klaar om met de ervaringscoaches de wijk in te gaan.
Geschreven door Ad van Emmerik, assistent projectleider bij het project ‘Doen en Laten brengt je thuis’

Heb jij goed voorbeeld van social return on investement?

3 reacties op “Eigen kracht


Comment author said

Door Gert Rebergen op 9 mei 2012 om 06:21

Beste Lizet,
Heb oprecht met je te doen. ’t Valt niet mee om roepende in de MacWindows woestijn te blijven. Een vraagje. Hoeveel heb je voor die Acer met toch zeker 4 à 6 GB (i.v.m. de ontwerpfunctie) betaald? Hoop niet meer dan €800. De Mac Airbook met hetzelfde werkgeheugen heb je niet onder de €1200. De vraag is dan hoe het financieel-economisch verschil (€400) zich verhoudt ten opzichte van het feit dat je je op sociale gronden door je omgeving hebt laten inpakken en wat je daar bijv. aan liefde, respect, aaien over je bol op het juiste moment van de juiste persoon, voor terug hebt gekregen én nog zal krijgen. Al met al zou het met de gecreëerde waarde nog weleens positiever kunnen uitpakken dan je nu vermoedt. Zullen we er een heuse SROI-analyse van maken?
Vr. groet,
Gert Rebergen (deeltijdactivist en SROI-expert)

 

Comment author said

Door Lizet op 12 mei 2012 om 11:08

Ha Gert,

Ik zeg een heuse SROI-analyse over een mac-book klinkt als een leuke uitdaging!

Groet,
Lizet

 

Comment author said

Door jeannet op 20 november 2012 om 21:30

lizet ik vind het heel goed wat jullie doen van mij part nog veel meer van deze uit zendingen gr; van jeannet en nog wel bedankt voor het mij laten zien toto de volgende
tot later

 

Plaats een reactie


*