headershadow

Page content

Ervaringscoaches aan het werk in Houten

Wil jij een bijdrage leveren aan vernieuwende (zorg)ondersteuning & participatie in Houten vanuit jouw ervaringsdeskundigheid?

Ik doe mee

 

Project “Ervaringscoaches aan het werk in Houten”

Dat is de titel van het project dat de komende twee jaar plaatsvindt in Houten en omgeving. Een project met als formule – de voor en door aanpak-, voor ervaringsdeskundigen door ervaringsdeskundigen. Daar hebben we jou, als ervaringsdeskundige in de maatschappelijke opvang, verslavingszorg, dak- en thuisloosheid, psychiatrie, schuldhulpverlening en armoede en jeugd- en ouderenzorg voor nodig.

Met ondersteuning van het VSBfonds, Fonds Nuts Ohra en de gemeente Houten, zetten we met elkaar een werkwijze op waardoor er, met alle veranderingen in de zorg, toch ondersteuning blijft bestaan voor kwetsbare medeburgers. We gaan het wel anders doen. En daar hebben we jou bij nodig!

Wij zijn ..

Cybille Latour is ondernemer bij Power by Peers, een coöperatie van ondernemers met ervaringsdeskundigheid. Zij werk in het project als ervaringsdeskundig projectmedewerker. Samen met Mieke van Dommelen en Mariska Minnen van De Participatieformule vormen ze het projectteam. De Participatieformule is initiatiefnemer van dit project.

Wat gaan we doen…

We werven en selecteren in juli, augustus en september ervaringscoaches die een training van 5 dagdelen krijgen in een periode van circa 4 weken. Na deze training krijg je een certificaat. In de training gaan we, naast jouw persoonlijke ontwikkeling, aan de slag met het invullen van de rol als ervaringsdeskundige coach, samenwerken met het netwerk, samenwerken als team en bovenal: hoe gaan we mensen die het nodig hebben, bij elkaar brengen en wat gaan we voor elkaar betekenen.

Dat wordt de ontdekking, want we gaan NIET zorgen voor, maar zorgen DAT mensen zich gehoord, gezien en zinvol voelen. En we gaan verbindingen leggen tussen mensen en organisaties die zich ook met participatie bezighouden.

Werken als ervaringsdeskundige coach….

De ervaringsdeskundige coaches gaan op zoek naar wat er moet gebeuren in de wijk om meer participatie mogelijk te maken. Het projectteam coacht, opent deuren en denkt mee. Dit doen we in samenwerking met al bestaande initiatieven en organisaties. Samen zoeken wij naar de mogelijkheden om ideeën en ambities van kwetsbare bewoners waar te maken. Uiteindelijk zal iedere ervaringsdeskundige coach een aantal kwetsbare medeburgers ondersteunen of begeleiden bij meedoen en participeren in onze Houtense samenleving. Of je organiseert met bewoners evenementen in de wijk.

Als ervaringsdeskundige coach werk je op vrijwillige basis. Je krijgt een kleine vrijwilligersvergoeding voor de uitvoering van dit werk. Je werkt met je team in een wijk in Houten.

Meedoen?

Ben jij betrokken burger met een achtergrond in de (O) GGZ of psychiatrie, woon je in Houten of omgeving en wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar Cybille Latour: cybille@powerbypeers.nl. Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek en een intake voor de training.

Stedelijk is er een team van “mogelijkmakers” dat bestaat uit:

  • Cybille Latour, projectmedewerker en ervaren actieve burger met ervaringsdeskundigheid in Houten.
  • Mieke van Dommelen, projectleider en ervaren in het kantelen van zorg en participatie.
  • Mariska Minnen, trainer en ervaren in het ontwikkelen van mensen en organisaties.

Wat vragen we van de ervaringscoaches:

  • Je woont in Houten of omgeving en je hebt een stabiel leven
  • Je bent bereid om in de maanden september en oktober een aantal dagdelen deel te nemen aan de training tot ervaringscoach.
  • Je bent in staat om in de periode tot december 2016 vrijwilligerswerk te doen 8 uur per week.

DOE JE OOK MEE? MELD JE AAN!

Bewaren

0 reacties op “Ervaringscoaches aan het werk in Houten

Plaats een reactie


*