headershadow

Latest Blogposts

Ik kan maar een moeilijk woord per dag aan!

In de voorbereiding voor de  Kantelbijeenkomst Meedoen naar vermogen zijn de ervaringscoaches met ons aan de slag gegaan om begrippen uit het beleidsstuk “Meedoen naar Vermogen” te vertalen in gewone taal. Dat was een hele klus!

Wat betekent “van formeel naar informeel?” en wat verstaat de gemeente onder “generalistisch waar mogelijk en specifiek als het niet anders kan”? Of: “compensatie van” in plaats van “recht op”?

Het werd een chaotische bijeenkomst, met veel verwarring. Ervaringscoaches zijn verontwaardigd. Hoe kunnen burgers eigen verantwoordelijkheid nemen als beleid en praktijk niet op elkaar aangesloten zijn?

Met frisse zin hebben we gestoeid, gelachen, geniale ideeën en briljante uitspraken opgetekend. Met de woorden van Rob: “ik kan maar één moeilijk woord per dag aan,” konden we niet anders dan lachend morgen weer verder gaan, en dat doen we dus ook.

Wil je weten hoe de ervaringscoaches Meedoen naar Vermogen vertalen in hun eigen woorden? En wil je zien hoe dit de professional ondersteunt en de uitvoering van beleid ten goede komt?

Volg de blogreeks kantelbijeenkomst: Meedoen naar vermogen!

1 reactie op “Ik kan maar een moeilijk woord per dag aan!


Comment author said

Door Heleen op 15 april 2013 om 07:56

Tja, mooie woorden… Meedoen naar Vermogen.. Wat te doen als je geen vermogen hebt, maar wel betalingsachterstand. Waar zijn mogelijkheden voor meedoen voor mensen met mogelijkheden? Fijn dat jullie eraan werken..Wat moeilijke woorden betreft…Churchill zei tegen Gerbrandy: Spring is in the air. Gerbrandy reageerde met: why should I?

 

Plaats een reactie


*