headershadow

Latest Blogposts

Inschrijving voor het beste participatieproject in Nederland is gestart

De Participatiformule ontraadselen vanaf heden het participatiemysterie. Zij speuren door het hele land op zoek naar de 10 meest succesvolle participatieprojecten in Nederland. Dit gebeurt in opdracht van De Omslag uit Amsterdam. Denk je dat jouw project in aanmerking komt? Meld je aan voor 15 juli 2011 dan maak je kans opgenomen te worden in de praktijkgids.

De Omslag heeft De Participatieformule gevraagd op zoek te gaan naar de tien “beste” participatieprojecten in Nederland. Projecten voor (en wellicht ook door) kwetsbare burgers waarmee of waardoor mensen weer actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Organisaties kunnen voor 15 juli projecten insturen op www.deomslag.nl

Meedoen: het lijkt zo gewoon, maar lang niet altijd is het vanzelfsprekend. In Nederland is een grote groep burgers voor wie actieve participatie helemaal niet zo gewoon is. Voor deze mensen zijn in Nederland tal van projecten. Projecten waarin clientsturing centraal staat, projecten die uitgaan van eigen kracht of over projecten over activering en de participatiewet. Uiteraard mogen ook sociale ondernemingen zich aanmelden. Maar wat maakt deze projecten succesvol? Wat maakt deze projecten tot pareltjes? De Omslag beschrijft de werkwijze waarop participatieprojecten succesvol worden in een praktijkgids. Deze praktijkgids presenteren we op de Amsterdamse Participatiemarkt 17 november 2011 in de Amsterdamse Meervaart. Maar voordat wij deze praktijkgids kunnen schrijven, hebben we uw hulp nodig om het participatiemysterie te beschrijven. Wat maakt een project succesvol?
Participatieprojecten die in aanmerking denken te komen om als succesvol participatieproject beschreven te worden in de praktijkgids kunnen zich tot en met 15 juli 2011 aanmelden via de website van De Omslag www.deomslag.nl. Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden projecten en bezoekt de projecten in de zomermaanden.

Een praktijkgids voor medewerkers uit de sector zorg en welzijn

De praktijkgids succesvolle participatieprojecten moet een bruikbaar handboek worden voor medewerkers in de de sector Zorg en Welzijn, participatiemakelaars van gemeenten, buurtbewoners, cliënten(organisaties), kortom: een ieder die zich al dan niet professioneel bezig houdt met het realiseren van participatie(projecten) voor kwetsbare burgers.

Volg de ontraadseling van het Participatiemysterie” op twitter (@de_omslag / #participatiemysterie) en LinkedIn. Op de website van De Omslag vindt u daarnaast een blog over de voortgang van de speurtocht naar de 10 beste participatieprojecten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting De Omslag. 020-4860149 of mailen naar ppmysterie@deomslag.nl

0 reacties op “Inschrijving voor het beste participatieproject in Nederland is gestart

Plaats een reactie


*