headershadow

Latest Blogposts

Je hoopt dat ze eerlijk tegen zichzelf zijn

“Je zet een aantal lotgenoten bij elkaar en je hoopt dat ze eerlijk tegen zichzelf zijn”. Dat is een uitspraak van een van de Ervaringscoaches op de vraag: wat verwacht jij van deelnemers aan dit participatieproject?

Ik vind het een mooie, eerlijke en hartverwarmende uitspraak. Hartverwarmend omdat er geen oordeel uit spreekt. Ik hoor er compassie in voor de lotgenoten én het vertrouwen in het feit dat mensen kunnen leren, als ze er maar open voor staan. Bij de een zal dat sneller gaan dan bij de ander. De een komt uit zichzelf naar een bijeenkomst. De ander bezoek je thuis, omdat je weet dat hij of zij nog een duwtje in de rug nodig heeft. En het is precies waar het om draait in het project Doen en Laten: als je eerlijk bent tegen jezelf, ga je de mogelijkheden zien om te groeien.

Er zit zo veel passie en drive bij de Ervaringscoaches, passie en drive om anderen de ruimte te geven die zijzelf al genomen hebben of bevochten hebben. Omdat ze weten dat:

Iedereen kan veranderen, als je het wilt en je het ook kan. En, als opgeven geen optie is.

En daar zetten ze hun talenten voor in: de ander te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden, te luisteren, in te leven en ervaringen te delen, te geloven in de ander en de ander te leren op tijd de juiste beslissingen te nemen.

Met: een positieve instelling, vertrouwen, luisteren en delen, op tijd komen en afspraken nakomen en doen wat je zegt en zeggen wat je doet!

Klopt dit als profiel van de Ervaringscoaches? Of, missen we nog iets? Laat het ons weten!

0 reacties op “Je hoopt dat ze eerlijk tegen zichzelf zijn

Plaats een reactie


*