headershadow

Latest Blogposts

Kantellat…..van beleid naar praktijk

“Versterken van eigen kracht, verbinden van formeel met informeel, samenwerking die aan moet sluiten op een generalistische aanpak.” Wat een woorden, wat een taal, wat wordt hier nu weer mee bedoeld? De ervaringscoaches van Doen en laten werden er afgelopen week maar moe  en melig van, zoals je al eerder hebt kunnen lezen. Gelukkig prikkelde het ook de creativiteit en eigenzinnigheid. Wat als we de beleidstermen nu ook gaan kantelen….Wat als wij met Doen en laten een vragenlat maken? Vragen waarbij we beleidstaal terugbrengen naar hele normale vragen die iedereen kan beantwoorden? Vragen die een vertaling zijn van de idealen van het programma Meedoen naar vermogen? Vragen waarvan de antwoorden een graatmeter vormen voor de mate van kanteling: een kantellat?

En zo geschiedde. Ervaringscoaches van Doen en laten belichtten de afgelopen weken de twaalf uitgangspunten van de beleidsnota Meedoen naar vermogen van alle kanten. “Sociaal ondernemen….., dat doen wij,” of “samen meer mens” en “alleen de zon is gratis, toch,” vormen slechts een greep uit de uitspraken die de beleidstermen opriepen.

Beleidstaal en burgertaal liggen soms mijlenver uit elkaar. Morgen hebben wij als De Participatieformule samen met Doen en laten, De Stadsbrug en gemeente Utrecht de  ambitie deze werelden iets dichter bij elkaar te brengen. Dat doen we op de Kantelbijeenkomst Meedoen naar vermogen.  Voor iedere deelnemende partij is het doel anders. Maar ik denk dat een ding ons bindt en dat is om samen te laten zien de iedereen kan meedoen naar vermogen en dat dit inspirerend tot en met is!

Wat is jouw doel morgen? Wanneer is de kantelbijeenkomst voor jou geslaagd?

0 reacties op “Kantellat…..van beleid naar praktijk

Plaats een reactie


*