headershadow

Latest Blogposts

Meedoen? Vanzelfsprekend!

Mariska Lizet Mieke & Fatboys!Ruim 880 dagen jong, zijn wij De Participatieformule. Ambitie hadden we toen we startten en is er nog steeds.  Wat ons bond was dat we alle drie vonden en vinden dat het anders kan. Dat meedoen voor iedereen mogelijk is, en dat je gewoon moet beginnen. Dat ondernemend te werk gaan het begin van de oplossing is. Zo gezegd zo gedaan en we startten we een gezamenlijk bedrijf.

Onze start was vliegend. We mochten in heel Nederland op zoek naar de participatieparels. Een klus waar De Omslag uit Amsterdam ons heel blij mee maakte.

Participatieinspiratie haal je bij voorkeur uit nieuwe ontmoetingen, mensen en belevenissen. En omdat we regelmatig van onze May plaats vlaggetje in tuinklanten horen dat wij zoveel interessante mensen en projecten kennen, dachten wij: tijd dat onze klanten elkaar eens kunnen ontmoeten. En dat gebeurde afgelopen dinsdag in mijn tuin in Hollandsche Rading. Het thema van de middag was dat wat ook centraal staat in onze werkwijze. Graag neem ik nu de kans om deze nog een keertje te delen met jou.

 

1. Meedoen is voor ons vanzelfsprekend!

In al onze projecten, opdrachten en nieuwe initiatieven vormt dit motto de rode draad. Meedoen leidt tot ontmoeten en dat geeft nieuwe inzichten. Zo ook bij de opentuinsessie van dinsdag 3 september: “ Je bent er en dat betekent meedoen!” Dus klommen na de opening van Lizet een aantal inspiratiezoekers op de zeepkist en stonden “in the spotlight.”

 2. Delen en co-creëren

De Participatieformule gelooft erin dat als je bereid bent jouw kennis, ideeën, ervaringen, vragen, overwegingen te delen met anderen dat je samen vaak tot nieuwe en succesvolle co-creaties komt. Wij doen dit bijvoorbeeld graag met cliëntenorganisaties. Zo is onze co-creatie Doen en laten brengt je thuis oftewel het werken met Ervaringscoaches samen met cliëntenorganisatie De Achterkant ontstaan en ontwikkeld. En ook de uitrol doen we samen!

3. Uit je comfortzone

PPF en SocialIJsDit kan echter alleen maar als je start net het stappen uit je comfortzone. Doe iets anders dan je altijd al deed want, tegeltjeswijsheid: “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” Het houdt me scherp om daar iedere dag bewust van te zijn. Doe ik dingen uit routine of uit gemak? Kan het ook anders? Hoe bereik ik wat ik wil bereiken? Ik was dinsdag uit mijn comfortzone. De Stadsbrug uit Utrecht deed de catering en het was in mijn tuin. Het was spannend want zouden er wel mensen komen. En bovendien zouden we bereiken wat we wilden…

Het liep, het was, het gebeurde, er was actie, ontmoeting, inspiratie, delen en ik hoorde ook beginnende co-creaties. Super vragenstellers, Sharon, Ilona en Nicole: dank! En een VIP die absoluut een Very Inspiring Participation Person was; dank Martin! Iedereen die er was: heel hartelijk dank dat jullie dit met ons tot een inspiratie opentuinsessie maakten!

En bovendien dat we met elkaar de volgende inspiratiesessie al hebben bedacht:

een Vuurkorfsessie. Maar hoe en wat? Wat zijn jouw wensen en ideeën?

6 reacties op “Meedoen? Vanzelfsprekend!


Comment author said

Door Nicole op 7 september 2013 om 19:44

Hoe houd je het warm in de winter? Nieuwe plannen/activiteiten…

 

Comment author said

Door Mieke op 8 september 2013 om 19:56

Ja Nicole, inderdaad, dat geeft altijd energie en dus warmte. Heb jij al een idee?

 

Comment author said

Door Anke op 18 september 2013 om 07:36

Weten jullie al een datum voor de vuurkorfsessie? Lijkt me namelijk leuk om er bij te zijn maar mijn agenda voor het najaar is al behoorlijk vol. Misschien kan ik nog een plekje reserveren 🙂

 

Comment author said

Door Mieke op 18 september 2013 om 09:19

Hallo Anke,
wat leuk dat je graag komt. Nee, we hebben nog niets gepland, maar je hoort binnenkort!

Groet, Mieke

 

Comment author said

Door Marjet op 18 september 2013 om 12:00

Dit keer zal ik er graag bij zijn. Laten we elkaar warme verhalen vertellen dan.

 

Comment author said

Door Mieke op 18 september 2013 om 19:27

Goed idee! Gaan we doen en wordt vervolgd.
Groet, Mieke

 

Plaats een reactie


*