headershadow

Latest Blogposts

Mieke zegt: Just do it!

Doe mee aan de Participatiesessies!

Doe mee aan de Participatiesessies!

“ Just do it!” zo zie ik regelmatig, is iets wat zorg en welzijnsprofessionals niet eenvoudig vinden. Systemen, regels, verantwoordingseisen maar ook verwachtingen van elkaar en patronen maken dat “ het anders werken” oftewel het doorvoeren van de gewenste kanteling van zorgen voor naar zorgen dat in de praktijk nog niet automatisch een succes is. Hoe creëer je nu die randvoorwaarden dat Just do it een kans is, leuk is en energie geeft? Hoe zorg je dat je energie niet weglekt maar dat je effectief samen met je collega’s en je klant werkt aan de gewenste resultaten?

Als De Participatieformule zien wij dat de oplossingen hiervoor vaak voor het oprapen liggen. Soms is het voldoende dat wij als kritische externe partij net even jou of jouw organisatie of jouw cliënten op weg helpen. We leren je het succes eenvoudigweg te zien liggen en het vervolgens op te rapen. En dat is leuk, want dan hebben wij succes en dat houdt bij ons de energie er in.

Inderdaad successen organiseren, herkennen, delen en vieren is een belangrijk instrument om verder te komen.  Maar ook een omgeving creëren waardoor je eigenlijk niet meer kunt terugvallen in oud gedrag. Ook dat kun je organiseren, bijvoorbeeld door je cliënten een prominente rol te geven en met hen te co-creëren. Of door met je opdrachtgever ambitieuze en out-of-the-box afspraken te maken waardoor je iedere keer een tandje verder moet gaan. Maar een andere manier is dat jij een netwerk opzoekt buiten jouw organisatie wat jou scherp houdt en verder brengt. Want: vreemde ogen dwingen!

Met onze participatie inspiratiesessies creëren wij zo’n netwerk voor jou. Met ongeveer 12 andere deelnemers zijn jullie elkaars luis-in-de-pels en zorgen wij als De Participatieformule dat jullie succesvol en effectief verder komen met je ambities. Dus wat let je? Just do it en schrijf je nu in voor onze Participatie inspiratiesessies!

Wat was jouw laatste succes? Mag ik je uitnodigen dit met ons te delen?

0 reacties op “Mieke zegt: Just do it!

Plaats een reactie


*