headershadow

Page content

De Participatieformule

Mariska Minnen
ontwikkelstimulator & coach

Mariska heeft zich van jongs af aan verbonden met de waarden rechtvaardigheid en vrijheid. Toen ze tiener was uitte zich dat in onder andere opkomen voor jeugd- en jongerenactiviteiten in de provincie. Eigenlijk ging het toen al over het feit dat ieder van ons gelijk is en gelijke kansen nodig heeft in deze wereld.

Met de studie Theater-, film- en televisiewetenschap heeft ze haar schrijverschap ontwikkeld en weet ze politieke en maatschappelijke vraagstukken op een andere manier voor het voetlicht te brengen. Inmiddels heeft Mariska, na vijf jaar van het theaterleven te hebben geproefd, ruim 15 jaar werkervaring met organisaties en mensen uit welzijn, GGZ/zorg en re-integratie.

Als trainer/coach gelooft ze dat “door je innerlijke leiderschap aan te spreken je in staat bent je talenten te ontwikkelen en je gewenste resultaten te bereiken. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbare achtergrond. Kijken naar iemands vermogen om te participeren levert meer op dan de nadruk te leggen op iemands beperkingen.

Mariska is coach en trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gedrag, leiderschap en organisatieverandering. Ook is ze ontwikkelaar van concepten en aanpak voor mobiliteitsvraagstukken op het gebied van mens, organisatie & arbeid.

Bij De Participatieformule kan ze haar ei kwijt: “Ik krijg er veel energie van als ik een goed idee verbindt met de juiste mensen en de juiste (financiële) middelen. Met deze formule kan ik participatie voor wie dat nodig heeft mogelijk maken”.

Mieke van Dommelen
conceptontwikkelaar & projectmanager

Mieke van Dommelen heeft ruim twintig jaar  werkervaring in de sectoren GGz/Verslavingspsychiatrie, welzijn en re-integratie. In 2010 richtte zij Pegasus adviesbureau voor participatievraagstukken op in de overtuiging deze vraagstukken veel doelmatiger aangepakt kunnen worden. “Voor iedereen in deze maatschappij is er een plek om te participeren aan werk of andere activiteiten. De kunst is om de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen en daar werken wij aan, met verschillende projecten voor verschillende doelgroepen.”

De Participatieformule maakt het voor haar mogelijk niet alleen als strategisch adviseur of projectleider aan de slag te gaan maar met een deskundig team de vernieuwingen op het gebied van participatie daadwerkelijk vorm te geven. Cruciaal daarvoor is het betrekken van de doelgroep in het proces. De huidige stelselwijzigingen hebben een ding met elkaar gemeen: beleid verschuift van “zorgen voor” naar “zorgen dat”. En het “zorgen dat” kan niet zonder de sociaal kwetsbare burger hierin een rol te geven oftewel te laten participeren. En dat biedt De Participatieformule.

Bel mij

 

Waarom werken met De Participatieformule? 

  • uitgaan van kansen en mogelijkheden voor cliënt en organisaties;
  • een groot overzicht van succesvolle en innovatieve Nederlands projecten ( Participatiemysterie 2011);
  • een totaalpakket van strategie tot implementatie met professionals en uitvoering met en door cliënten;
  • maatwerktraining en opleiding voor professionals en cliënten;
  • energieke profilering met eigentijdse communicatiestrategie en middelen voor de succesvolle implementatie;
  • ruime ervaring in en met cliëntgestuurd werken;
  • op speelse wijze zijn marketing en pr onderdeel in ieder project (volg ons op twitter: @PPFormule);
  • een belevenis met veel plezier!