headershadow

Latest Blogposts

Pionieren in…..

Dit is geen reclamebericht! Echter het woord ‘Ryanair’ wordt regelmatig in dit blogbericht genoemd. Niet omdat ik fan ben van dit bedrijf, wel omdat ik een vergelijking wil maken! Het gaat over: pionieren, voorop lopen, jouw ideeën/werkwijzen aan de man willen brengen. Dit vraagt namelijk iets van jou. Maar wat gebeurt er tijdens de pioniersfase en hoe creëer jij een grote groep met ‘fans’?

Vijftien jaar geleden, toen Ryanair nog niet bekend was, en nog in de pioniersfase was, vloog ik al met veel plezier met deze vliegtuigmaatschappij. Voor mij was het een mooie en goedkope manier om Europa te ontdekken.

Wat betekent het om te pionieren?

1. Allereerst heeft Ryanair mij een hoop leuke vakanties opgeleverd in Italië, waarbij de reis vaak maar 30 euro kostte.
Pionieren: Het betekent een doelgroep zoeken die op jou nieuwe dienst zit te wachten. Niet iedereen wilde met Ryanair vliegen, maar dat was hun doel niet. Zoek een groep  mensen die op jouw diensten wachten.

2. Ik moest vaak hulp inschakelen van vrienden, want Ryanairtickets kon je alleen online boeken. Ik had nog geen creditcard, dus vrienden en familie werden door mij betrokken bij Rynair.
Pionieren: Pionieren betekent concessies doen en soms afwijken van de gangbare norm. Niet alles is mogelijk: maak keuzes.

3. In deze tijd heb ik een hoop vrienden ‘fan’ gemaakt, door mijn enthousiasme, van Ryanair. Vrienden en familie overtuigd echt met Ryanair te vliegen; ik vond het ideaal, goedkoop en super op tijd.
Pionieren: Maak van je eerste klanten ambassadeurs. Liefkoos deze klanten/bezoekers/deelnemers.

4. Vrienden en familie konden niet om mij heen. Ik werd gebeld als mensen op zoek waren naar een goedkoop ticket, want Lizet die vloog altijd zo goedkoop.
Pionieren: Heel duidelijk. Ik was ambassadeur van Ryanair. Helaas heeft Ryanair mij nooit bedankt voor deze inzet…

5. Vliegen met Ryanair betekende echter wel een lange afstand reizen naar Brussel Charleroi. Een vliegveld in Nederland waar Ryanair vandaan vloog, was er niet.
Pionieren: Pionieren betekent kleine stapjes maken. Niet heel Europa was direct bereikbaar voor Ryanair. Begin in een afgebakend gebied.

6. En het was echter niet altijd feest met Ryanair, want op mijn verjaardag werd de vlucht geannuleerd. Er was geen vliegtuig aanwezig. Dus in plaats van mijn verjaardag in Florence vieren met familie en vrienden, zat ik gewoon thuis.
Pionieren: Pionieren betekent soms de klanten teleurstellen. Wees open en eerlijk en betrekt de klant.

Heb jij ook een verhaal uit de oude doos waarin jij aan het pionieren bent?

1 reactie op “Pionieren in…..


Comment author said

Door Michel op 27 maart 2013 om 21:06

Leuk om te lezen dat een produkt zo’n enorme invloed kan hebben op mensen. Zeker als je de kwaliteit hoog in het vaandel houdt. Dat zijn goede tips.

 

Plaats een reactie


*