headershadow

Page content

Opdrachten

Stichting De Omslag

Stichting De Omslag te Amsterdam is een onafhankelijke, ideële project- en netwerkorganisatie voor vraagstukken op het gebied van activering en arbeid. De Participatieformule heeft op interactieve wijze een landelijke zoektocht gehouden naar de succesfactoren van participatieprojecten: Het participatiemysterie ontraadseld. Dit proces werd verrijkt met een verkiezing van de beste 10 participatieprojecten. Het eindproduct, de Participatiegids werd op 17 november door Prinses Maxima gelanceerd.

Specialisterren BV

Dit unieke ICT bedrijf in Utrecht biedt mensen met een aan autisme verwante stoornis een reguliere baan en carrière waarmee zij naar vermogen kunnen werken als ICT tester. De Participatieformule voert voor het het project Werken naar vermogen in de ICT uit. Dit is een praktijkanalyse en advies naar de voorwaarden van de specifieke bedrijfsinrichting om mensen met autisme naar vermogen te laten werken. De Participatieformule ondersteunt Specialisterren bij de positionering van de organisatie als een bedrijf met een dubbele doelstelling. Dit doen zij door de bedrijfsformule te ontrafelen, te beschrijven en overdraagbaar te maken voor sociale ondernemers.

De Achterkant te Utrecht

Deze cliëntenorganisatie voor de gezamenlijke openbare geestelijke gezondheidszorg partijen in Utrecht werkt samen met De Participatieformule aan het project DOEN & LATEN brengt je thuis.

Het project DOEN & LATEN brengt je thuis! is een nieuwe cliëntgestuurde werkwijze om mensen die weer zelfstandig gaan wonen op eigen kracht te laten wonen en participeren als burger in de wijk. In de wijken Zuilen, Overvecht en Kanaleneiland in Utrecht vormt De Achterkant ervaringsgroepen. Iedere groep bestaat uit 12 mensen die gemiddeld 1 keer per week bij elkaar komen. De ervaringscoaches zijn de begeleiders. Het project DOEN & LATEN brengt je thuis, richt zich op mensen in de wijk die een moeilijke periode in hun leven hebben meegemaakt, waarbij ze hulpverlening nodig hadden op het gebied van maatschappelijke opvang, psychiatrie of verslavingszorg.

Inmiddels is Doen & Laten geborgd voor de toekomst in de WMO  van gemeente Utrecht.

 

0 reacties op “Opdrachten

Plaats een reactie


*