headershadow

Latest Blogposts

Regeerakkoord: Participatiewet!

Als Participatieformule hadden we deze week een champagnemomentje. En wel omdat het nieuwe kabinet het lef heeft een Participatiewet te ontwikkelen. Na het doorspitten van het regeerakkoord bleef ik in die mood: de contouren van de Participatiewet stemmen mij bijzonder goed: meedoen naar vermogen blijft het credo en gemeenten hebben de regie om dit succesvol vorm te geven.

Als zorg- en welzijnsorganisatie heb jij hierdoor grote kansen: ga co-creëren!  Je hebt ongetwijfeld een grote groep cliënten of patiënten die ook doelgroep zijn van de nieuwe Participatiewet. Daarnaast zit je als zorg- en welzijnsorganisatie lokaal natuurlijk al goed aan tafel. Wat is er nu mooier om samen met de gemeente en behandelaren het meedoen naar vermogen voor deze mensen mogelijk te maken? Geen gemeente is hetzelfde. En wat kun je met jouw gemeente doen: een maatwerk aanpak ontwikkelen om de Participatiewet vorm te geven.

Je hebt tenslotte drie unieke punten waarom gemeenten met jou samen zouden willen werken:

  1. Je hebt in jouw bestand relatief veel mensen in beeld die met de criteria van de Participatiewet te maken hebben, start morgen om samen met hen na te denken over oplossingen!
  2. Je zit aan tafel bij zorgverzekeraar en gemeenten en kunt dus met beide partijen afstemmen over de transitie van de AWBZ naar de WMO: zet dit morgen op de agenda!
  3. Je bent werkgever: het succesvol maken van de Participatiewet begint bij jou!

Ontvang jij graag meer tips over de Participatiewet en andere onderwerpen? Vul je naam en e-mailadres snel in:

Kortom, benut de laatste weken van het jaar. Ga sparren en in dialoog met gemeenten om met hen goede oplossingen te vinden voor de Participatiewet en transitievraagstukken. Neem initiatief en zoek samen met hen naar passende en succesvolle oplossingen. Want zoals ik al zei, iedere gemeente is anders en biedt dus unieke kansen: succes met je co-creatie!Ik ben erg benieuwd naar ervaringen in co-creëren en samenwerken met gemeenten. Wil je een ervaring delen, dan nodig ik je van harte uit hieronder te reageren! En als je meer informatie zoekt over hoe je succesvol samenwerkt met gemeenten, laat het ons horen, we komen graag eens langs!

1 reactie op “Regeerakkoord: Participatiewet!


Comment author said

Door Suzanne Rietveld op 8 november 2012 om 14:42

Hoi Lizet,
Ik denk zo dat dit ook interessant is voor stichting DoorDeWijks?
Ik hoor het graag,
Suzanne

 

Plaats een reactie


*