headershadow

Latest Blogposts

Sportieve ervaringscoaches

cliëntgestuurde project Doen en LatenIk, Ad van Emmerik, dacht laat ik een blog schrijven tijdens de EK, want als een van de 16 miljoen bondscoaches zit ik vol met goede tips. We hebben drukke en onregelmatige weken gehad met Doen en Laten. Onze ervaringscoaches zijn de wijken ingetrokken. Dit is een uitermate boeiend proces. Het is namelijk een proces van vallen, opstaan en weer overeind komen.

Als een van de bondscoaches zeg ik dan insluiten en druk zetten, achteruit verdedigen doen we niet.  Als je meer doelpunten maakt dan de tegenpartij win je de wedstrijd. Je zou ook kunnen zeggen: “niet trutten dan win je ook iedere wedstrijd”.

Nu de ervaringscoaches de wijk zijn ingetrokken en de eerste terugkomdag achter de rug is hebben ze een heel duidelijk punt gemaakt naar het projectteam: wij willen de trap van de Achterkant niet meer beklimmen. We zijn in de wijk bezig en we trainen niet voor de Olympische Spelen van 2016 in Verweggistan. We sporten genoeg, leven gezond en we willen met mensen werken. We willen niet trainen voor de Olympische Spelen!

Er zit nog meer achter en dat is de diep gekoesterde wens om zuinig te zijn op het milieu. Ik zal uitleggen waarom. Als jij een trap beklimt, verbrand jij meer met als gevolg dat jij meer eet. Het produceren van voedsel kost energie en levert meer CO2 uitstoot op. Mijn conclusie:  organiseer voortaan de intervisiebijeenkomsten in de wijk, zodat wij minder ecologische footprints achterlaten.

Heeft jouw wijk ook ervaringscoaches nodig? Zo ja, waarom?

0 reacties op “Sportieve ervaringscoaches

Plaats een reactie


*