headershadow

Latest Blogposts

Transitie naar WMO: Ben jij er klaar voor?

transitite naar wmoMet 1 januari 2015 op komst, de transitie van AWBZ naar WMO, herziening jeugdzorg en de invoering van de Participatiewet die nu echt doorgaat, stellen we jou de vraag: ben jij er klaar voor? 

Verandering in de praktijk

Voor de gemeente Arnhem voert De Participatieformule het project ‘Meedoen doe je samen’ uit.
Arnhem neemt afscheid van de traditionele Inloopfunctie voor mensen met een GGz achtergrond, dak- en thuislozen en verslaafden. Deze inloopfunctie is ontstaan in de hoogtijdagen van de verzorgingsstaat en als zorgfunctie door de GGz georganiseerd. Ons project vertrekt vanuit de Participatiesamenlevingsgedachte en biedt een oplossing om het anders te doen. We nemen afscheid van de werkwijze dat de zorg alles organiseert.

Wij creëren een omgeving waarin mensen zelf de regie nemen en de omgeving die ze nodig hebben om te herstellen en te participeren, zelf gaan organiseren.

In drie Arnhemse wijken geven we vorm aan ontmoeting op een “voor en door” werkwijze. Dit doen we samen met de mensen met een verslavingsachtergrond, (ex-) dak- en thuislozen en mensen die in de maatschappelijke opvang hebben gezeten.
Onze aanpak kan alleen succesvol zijn, als we de medewerkers die tot nu toe de Inloopfunctie-voorziening van GGz ondersteunden, uitnodigen ook mee te doen. Tijdens een van de gesprekken om dit voor elkaar te krijgen merkte ik dat de manager niet zomaar mee wilde doen. In het gesprek zocht ik naar de vraag die zij zou hebben waar ik een oplossing voor zou kunnen bieden. En ja, die vond ik want zo zei de manager “mijn medewerkers zijn niet ervaren in hoe ze zelforganisatie kunnen ondersteunen.” Dus op het moment dat ik vertelde dat met het meedoen aan dit project haar medewerkers traint om voor en door initiatieven succesvol te ondersteunen wilde ze graag!

Meedoen aan dit project betekent dat haar medewerkers on-the-job begeleid worden om ‘voor en door’ initiatieven succesvol te ondersteunen. We pakken het stap voor stap aan en richten een kernteam per wijk in, een team waarin wij cliënten en zorgprofessionals trainen in samenwerken zodat de nieuwe vorm van ontmoeting een zelfsturend succes wordt. Toen werd het haar duidelijk en wilde ze wel!


Ben jij er klaar voor?

De afgelopen weken toetsten ik deze vraag driemaal in gesprekken met potentiële klanten. Driemaal leidde het gesprek tot een vraag in het kader van de transitie die zij hadden. Driemaal werden zij blij met onze oplossingen en driemaal is scheepsrecht! Dus delen we met onze trouwe lezers een aantal eenvoudige transitieoplossingen!

Want ben jij er klaar voor om inderdaad jouw werk anders vorm te geven zodat de participatiesamenlevingsgedachte daarin verankerd is? Of ben jij, is jouw organisatie, stiekem toch nog heel veel aan het zorgen voor? Misschien heeft het afscheid nemen van de verzorgingsstaatgedachte meer voeten in aarde dan gedacht. Om dit te achterhalen stel je jezelf simpelweg de onderstaande vragen

1. Heb je een dagelijkse luis-in-de-pels?
Heb jij ten aanzien van je dagelijkse werk een luis-in-de-pels georganiseerd? Iemand of meerdere personen die er kritisch op zijn dat jij inderdaad het anders doet? Dat jij je aanpak daadwerkelijk transformeert? Je cliënten, jouw klanten, zijn de beste kandidaten voor het vervullen van deze rol. Van elkaar leren en samenwerken, vraagt wel om een gezamenlijk traject.

2. Is jouw dienstverlening werkelijk getransformeerd?
Waar moet jouw dienstverlening aan voldoen? Met onze Ervaringscoaches van ‘Doen en laten’ hebben wij een kantellat opgesteld. Deze bevat een aantal vragen die je op weg kunnen helpen om het werkelijk anders te doen en om te checken hoe ver je bent gekanteld. Download deze kantellat en vul ‘m in. In no-time weet je waar je staat.

3. Hoe ondersteun jij initiatieven op het gebied van zelforganisatie?
De afgelopen weken zijn wij herhaaldelijk benaderd om mensen en organisaties te ondersteunen zodat zij initiatieven op het gebied van zelforganisatie kunnen faciliteren. Wat voor ons vanzelfsprekend is, blijkt vaak voor professionals in organisaties nog niet vanzelfsprekend te zijn. Zie jij als professional dat jouw werk een nieuwe uitdaging is en dat je jezelf daarin als professional verder kunt ontwikkelen? Hoe ondersteun je succesvol zelforganisatie initiatieven? En hoe maak je van het faciliteren van zelforganisatie een kans voor je werk?


Als je op bovenstaande vragen minimaal twee maal NEE of NIET hebt geantwoord, is de inspiratiesessie ‘Ben jij er klaar voor?’ iets voor jou. We helpen je in twee uur tijd hoe je transitie-oplossingen snel en effectief in gang kunt zetten in jouw organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de inspiratiesessie “Ben jij er klaar voor?”.

We zien jouw reactie graag tegemoet, ook als we jouw organisatie ergens bij kunnen helpen staan we voor je klaar.

0 reacties op “Transitie naar WMO: Ben jij er klaar voor?

Plaats een reactie


*