headershadow

Latest Blogposts

Zorgmarketing versus…

Marketing betekent aandacht voor jouw klanten/cliënten… Er bestaan handige tools om een relatie met jouw netwerk op te bouwen. Technologische snufjes kunnen jou hierbij een handje helpen, of ben je wars van techniek?? Jaren geleden hadden we geen technische snufjes om een relatie te onderhouden.. Vroeger, echt vroeger had mijn oma haar eigen techniek! De kalender!

Op de kalender stond de trouwdatum van mijn ouders, verjaardagen van de kinderen, kleinkinderen, misschien ook nog wel verlovingsdata van haar andere kinderen. Zij stuurde trouw op elke ‘bijzondere’ dag een kaart toe naar de jarige. De techniek van marketing…. heeft het mijn oma minder attent gemaakt omdat zij alle data opschreef en kaartjes stuurde? Nee, totaal niet. Ik was dol op mijn oma.

Houd jij de verjaardagen van klanten/cliënten bij? Zo ja, doe jij dan ook werkelijk iets met deze gegevens. Hoe zou een cliënt zich voelen als hij/zij een kaart ontvangt op zijn/haar verjaardag? Vrolijk, teleurgesteld, tevreden, onverwachts of iets anders…?

Marketing in de zorg gaat over aandacht geven aan de klanten. Niet omdat het moet, maar ook omdat je graag contact met jouw klant wil hebben. In het kort; verzamel geboortedata, en gebruik de gegevens om jouw klant te verrassen met een kaart.  Een tip hierbij is: stuur geen verjaardagskaarten omdat het moet, maar omdat jij het meent!

Het voordeel  van dit tijdperk is dat het versturen van kaarten volledig geautomatiseerd kan gaan. Via websites van tnt-post is alles voor te programmeren. Heb jij al een bestand met geboortedata, dan is een koppeling makkelijker gelegd. Maar nog beter zou zijn….. jouw kaarten laten versturen door een werkproject vanuit de GGZ, verslavingszorg of (L)VG. Jij creëert werk, besteedt aandacht aan jouw klant en hebt tijd voor de corebusiness van jouw organisatie.

Wanneer heb jij voor het laatst een kaartje ontvangen? En is een kaartje echt marketing, of gewoon simpelweg aandacht voor de ander? 

0 reacties op “Zorgmarketing versus…

Plaats een reactie


*